Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна увійшла до двадцятки найбільших виробників сталі у світі

Важливо

У серпні цього року українській металурнійні підприємства виробили 602 тис. тонн сталі. Це на 64,5% більше порівняно із серпнем минулого року, що дало Україні можливість відновити свої позиції у Топ-20 виробників цього металу.

Ця інформація міститься у рейтинигу Всесвітньої асоціації виробників сталі Worldsteel.

У серпні Україна зайняла 20-те місце в рейтингу 63 країн-основних світових виробників цієї продукції. Для порівняння, минулого року Україна виробила у серпні лише  366 тис. тонн.

До першої десятки цього серпня увійшли Китай, Індія, Японія, США, РФ, Південна Корея, Німеччина, Туреччина, Бразилія та Іран.

Нажаль, загалом за рік виробництво сталі в Україні упало.  Україна за вісім місяців 2023 року виробила 4,03 млн тонн сталі, що на 22,3% нижче за обсяги за січень-серпень 2022 року. Поки що ми перебуваємо на 23 місці у рейтингу за вісім місяців.

Як повідомляло BitukMedia, y 2023-му “Нафтогаз” відкрив рекордну кількість газових свердловин. Тож голова цього підприємства Олексій Чернишов сподівається, що опалювальний сезон цієї зими Україна зможе прожити завдяки газу власного видобутку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі