Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Від найвищого жирафа до найменшого пуголовка”: зоопарк провів щорічне зважування своїх мешканців (ВІДЕО)

Важливо

Лондонський зоопарк минулого тижня провів щорічне зважування своїх мешканців. Кажуть, записали дані про спосіб життя кожної тварини в зоопарку. А їх тут, між іншим, 14 тисяч!

Про це пише The New York Times.

Зважування тварин в Лондонському зоопарку проводять щороку в серпні – це допомагає оновлювати та підтримувати в актуальному стані запис про здоров’я місцевих мешканців.

Взагалі-то, співробітники зоопарку зважують тварин протягом всього року, але наприкінці літа вони перевіряють ще раз всю інформацію і надають отримані дані різним організаціям на вимогу.

Фото – London Zoo

За словами Анжели Райан, голови зоологічного відділу Лондонського зоопарку, наявність таких даних допомагає переконатися в тому, що кожна тварина в зоопарку має гарне самопочуття, добре харчується і росте потрібними темпами. “Ми записуємо дані про спосіб життя кожної тварини в зоопарку — від найвищого жирафа до найменшого пуголовка”, — додала вона.

Найважчою твариною столичного зоопарку виявилася жирафа Меггі – 750 кг. Меггі мешкає у зоопарку поряд зі своєю сестрою Моллі, але у березні до них приєднався жираф Нуру.

А от найлегшим мешканцем зоопарку став мурашка-листоріз вагою близько 5 мг. Звісно, працівники зоопарку не зважують кожну мураху окремо. Для цього достатньо ввести дані про вагу всієї колонії мурах і розрахувати показник одного.

Щоразу щорічне зважування тварин стає справжнім випробуванням для працівників зоопарку. Щоб дізнатися вагу тварин, їм доводиться йти на всілякі хитрощі. Скажімо, підкуп ласощами завжди спрацьовує.

“Ми можемо багато сказати про тварину за її вагою”, – зазначила Райан. Окрім інформації про загальне здоров’я, зважування також допомагає оцінити самопочуття вагітних тварин.

Як розповідало раніше BitukMedia, у зоопарку показали годування дитинчати лінивця – милішого відео ви вже не побачите.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі