Вівторок, 22 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

500 стрибків із парашутом – черниця після служби у десантурі допомагає військовим

Важливо

Черниця Свято-Покровського монастиря сестра Анисія має п’ять років досвіду служби в українських військах. Тепер вона надає воїнам психологічну допомогу. У цьому допомагають дві профільні освіти.

Про жінку розповідає ШоТам.

Майбутня сестра Анисія п’ять років служила в українських десантних та розвідувальних військах ще до початку російського вторгнення. За час служби вона 13 разів ледь не загинула у бою. Зрештою після чергового поранення жінка пішла в монастир.

“Для мене треба був монастир, тому що я людина була далека і від церкви і від молитви. Але я цією справою захопилася”, – каже вона.

Коли у 2014-му почалася війна, вона хотіла повернутися до лав захисників і піти на фронт. Але її переконали, що її задача – підтримувати військових духовно. Тож вона відвідує госпіталі.

Жінка має дві вищі освіти – психолога і психотерапевта, але визнає, що духовний сан допомагає.

“Монаше покликання дає мені опору в цій роботі. Для того, щоб могти крокувати з людьми, які сюди приходять”, – каже сестра Анисія.

Вона вважає, що кожен військовий має бути готовим до настання мирного часу. І прагне у цьому допомогти їм.

Як розповідало BitukMedia, pимо-католицький священник в’єтнамського походження Фам Трі із американського штату Флорида допомагає постраждалим від війни в Україні. Прапор із відбитками дитячих долонь з України він особисто передав Папі Римському Франциску.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі