Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У джунглях знайшли важливий регіональний центр цивілізації майя

Важливо

У джунглях екологічного заповідника в мексиканському штаті Кампече археологи знайшли раніше невідоме поселення цивілізації майя. Там є кілька пірамід висотою понад 15 м. Вважають, що це був важливий регіональний центр.

Про це повідомляє ВВС.

Знахідку вдалося зробити завдяки лазерному скануванню із повітря, яке провів Університет Г’юстона. Раніше цих руїн не помічали через густу рослинність.

Мексиканський національний інститут історії  повідомив, що знайдене поселення було, ймовірно, важливим регіональним центром. Люди населяли його у 600-800 роках н.е. Воно знаходиться на узвишші серед болотистої місцевості.

Фото: IVAN ṠPRAJC/INAH

Археологи дали назву місту Ocomtún, що мовою місцевих означає “кам’яна голова”. Таке слово обрали через велику кількість кам’яних колон. Керівник дослідження Іван Шпрайц припускає, що вони лишилися від входів до кімнат у верхніх частинах будівель.

Як повідомляло BitukMedia, y перуанському місті Ліма поруч із футбольним полем під час розкопок знайшли мумію. Їй 3 тис. років. Ймовірно, цю людину принесли у жертву богам.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі