Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вперше в Україні – Вінниця запустила автоматизоване відкриття дверей в укриттях

Важливо

Вінницька міськрада встановила на бомбосховища замки, які відкриваються автоматично підчас увімкнення повітряної тривоги. Поки що технологію тестують на п’яти школах.

Про це повідомляє VEЖA.

“Фактично – це замки, які підведені до загальної системи оповіщення щодо “повітряної тривоги”, і ми сьогодні протестували та побачили, що це може працювати і буде працювати”, – розповідає про створену у Вінниці систему міський голова Сергій Моргунов.

Систему розробляли фахівці КП “Вінницький інформаційний центр” спільно зі спеціалістами вінницької компанії “TIRAS”, яка займається встановленням сигналізацій. Замки відчиняються через кілька секунд після увімкнення сигналу тривоги. Майже одразу після відбою замки зачинаються. Але з укриття можна вийти, відчинивши замок зсередини – двері потім зачиняться автоматично.

За роботою системи буде слідкувати черговий на міському пульті. Якщо замок не відчиниться підчас тривоги, він отримає повідомлення.

На сьогодні в тестовому режимі автоматизована система працює в п’яти закладах освіти: це ліцеї №18, 26, 34, 35 та 25-та початкова школа. 

Як повідомляло BitukMedia, громадська організація “Гідро Енерго Екологія Карпат” із Мукачева на Закарпатті запатентувала першу у світі безплотинну ГЕС. Реалізувати проєкт планують в рідному регіоні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі