П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Американський ветеран приїхав на Донбас розповідати про Україну та допомогати ЗСУ

Важливо

До Покровська Донецької області прибув американський льотчик-ветеран та волонтер Марк Ліндквіст. Раніше він ночував у наметі при мінус 20 градусах, збираючи донати для ЗСУ. Тепер він хоче записати подкаст про історію України та зібрати для наших бійців $1 млн.

Про приїзд волонтера повідомила Покровська міська військова адміністрація у Telergam.

“22 травня до Покровська прибув відомий льотчик і волонтер Марк Ліндквіст, щоб запустити гуманітарний подкаст про історію народу України “Everything Ukraine”, – йдеться у повідомленні.

Ліндквіст провів прямий ефір у Facebook на фоні стели Донецької області.

“Росія щодня випускає по Україні понад 20-50 тис. артилерійських снарядів: РСЗВ, Град і Смерч. Хочу допомогти забезпечити високий рівень пожертвувань для України для безпеки її громадян”, – сказав волонтер.

Раніше Ліндквіст 17 днів – з 16 грудня по 1 січня – ночував у наметі у місті Фарго, штат Північна Дакота, за температури повітря -20°C до -30°C вночі.

“Пам’ятайте, я обрав провести Різдво в наметі. Мої друзі в Україні це не обирали” – написав він тоді у Twitter.

Ветеран заснував для України волонтерську організацію A-Team. Закликав приносити туди термобілизну, рукавиці та балаклави, гігієнічні та медичні товари, дитяче харчування, енергетичні батончики,батарейки та павербанки.

Під час цієї акції Ліндквісту вдалося зібратися $100 тис. для ЗСУ. Потім він прибув до України, їздив містами, які пережили окупацію, та роздавав волонтерську допомогу.

Як повідомляло BitukMedia, 25-річний волонтер із Китаю, який називає себе Річард, розмальовує графіті зруйновані будинки у Харкові. Каже, хоче принести трохи кольорів та щастя для місцевих.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі