П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кричи як чайка: пройшов веселий чемпіонат з вереску (ВІДЕО)

Важливо


У бельгійському прибережному містечку Де Панне пройшов третій Європейський чемпіонат з вереску чайок. Журі визначало найкращу імітацію характерного крику птаха. Було весело і галасливо.

Про це розповідає Reuters.

Участь у конкурсі взяли близько 50 людей  –  як новачки, так і учасники з досвідом. Кожного оцінювало професійне журі. Максимальні 15 балів можна отримати за близький до ориганільного вереск чайки, і п’ять балів – за їхню поведінку.

Змагання завжди проходить весело. Деякі учасники просто ляскали руками як крилами, інші носили дзьоби на маківці голови, а хтось убрався в костюм чайки.

“Люди зібралися разом, щоб найкраще зімітувати зойкіт чайки, який звучить досить безглуздо, але це справжня наука”, — сказав Ян Сейс, вчений з Морського інституту Фландрії та незмінний суддя конкурсу. – “Перш ніж ви зможете дійсно відтворити чайку, ви повинні вести довгі спостереження, інакше нічого не вийде”.

Цього року перемога дісталась Ярмо (Yarmo). 21-річний студент факультету архітектури з Ейндховена, Нідерланди, брав участь у чемпіонаті вперше.

Чайок часто зневажають через їхню нав’язливу поведінку, а цей конкурс серед іншого має на меті покращити імідж цих морських птахів.

“Ми подумали, чому б не домогтись більше симпатії до чайок. Вони є частиною узбережжя, у світі немає узбережжя без чайок”, — сказав Ян Сейс.

Головного призу, як такого, немає, окрім слави та кошика бельгійського пива.

Як розповідало раніше BitukMedia, американець Пол Слосар став власником найдовших вусів у світі. Він не стриг їх 20 років. Рекорд визначили під час Національного чемпіонату борід та вусів у Каспері, штат Вайомінг.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі