Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові відкрили фонтан, присвячений Герою України – “Да Вінчі”

Важливо

21 квітня у Львові, на площі Галицькій, відкрили новий фонтан. Він присвячений Герою України Дмитру “Да Вінчі” Коцюбайлу та всім добровольцям російсько-української війни

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий.

“Струмені води, які пробиваються крізь кортенову сталь, символізують силу духу наших воїнів. Міцнішу за метал та ворожу броню. З цією силою захисники очищають нашу землю від бруду окупантів. Це Пам’ять, яка завжди буде з нами”, – написав Садовий.

На відкритті фонтану була Аліна Михайлова, кохана Дмитра та керівниця медичної служби “УЛЬФ” 1 ОМБ “Вовки Да Вінчі”, та його друг Всеволод Кожемяка.

“Я давно товаришував з Дмитром і вважаю, що він не просто людина. Він — це явище для України, тому я зателефонував меру Львова і запропонував увічнити ім’я людини, яка напевно буде мати свої сторінки у шкільному підручнику. Треба розуміти, що ми маємо своїх героїв не тільки в історії, яка була, але і в новітній історії”, — сказав Всеволод Кожемяка в коментарі “Суспільному. Львів”.

Напис на фонтані каже: “Нехай не заржавіють наші серця”. Пам’ятник виготовили з кортенової сталі. З такого ж матеріалу виготовлений Меморіал Героїв Небесної Сотні.

“Іржаве покриття дало можливість у одне поєднати фонтан та Меморіал Героїв Небесної Сотні. Це елемент сучасності. Використовується у багатьох об’єктах в світі. Метал має елемент корозії, але цей корозійний процес зупинено. Тобто це є міцний метал, так задумано, це не є вада виробництва”, — пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Також присутні висадили на площі Галицькій дерева. Аліна Михайлова висадила на площі поряд із фонтаном символічне дерево – молодий каштан. На завершення події молодь Правого сектору виконала гімн України.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Одесі висадили клени у пам’ять про жертв Голокосту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі