Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В скарбничку відбудови: у грі Microsoft Flight Simulator з’явилась українська “Мрія” (ВІДЕО)

Важливо

Компанія Microsoft випустила доповнення до відеогри Flight Simulator. Тепер гравці можуть спробувати себе в ролі пілота цифрової копії українського супер-літака “Мрія”. Це детальна копія справжнього літака, з ідентичним дизайном і навіть звуками мотора.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України. 

“Рівно рік тому росіяни знищили Ан-225 Мрія – українську гордість та найбільший транспортний літак у світі. Сьогодні Microsoft презентували Мрію у Flight Simulator. Тепер кожен з вас зможе віртуально покерувати легендарним літаком. Але найважливіше — кошти з продажу доповнення Мрія add-on підуть на реконструкцію справжньої “Мрії”, – йдеться у повідомленні Мінцифри.

Ліцензійний договір на право використання марки Ан-225 “Мрія” в новій версії продукту Microsoft Flight Simulator уклали ДП “Антонов” і корпорація Microsoft . Гра доступна для Xbox, PC й у Steam

Ан-225 “Мрія” – авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди з перевезення максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності.

Аеропорт у Гостомелі став однією з перших цілей росіян під час повномасштабного вторгнення 2022 року. Саме там перебував на ремонті флагман української авіації АН-225 “Мрія”. Його знищили 27 лютого 2022 року під час штурму аеропорту. 

Фото – Скріншот/ Youtube

За інформацією “Укроборонпрому”, відновлення літака коштуватиме понад 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе всіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор, – додали у відомстві. Раніше повідомляли, що відновлення літака готовий долучитися мільярдер і засновник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон.

Як розповідало раніше BitukMedia, американський співак записав кліп на тлі зруйнованої “Мрії”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі