Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перше подібне – відновили обличчя жінки, яка жила 2 тис. років тому

Важливо

У Саудівській Аравії відновили обличчя набатейки – представниці древнього напів кочового семітського племені. Вона жила близько 2 тис. років тому. ЇЇ могилу віднайшли у місті Аль-Ула у 2015-му.

Про це повідомляє CNN.

Робота із відновлення обличчя набатейки почалася 2019-го. Для цього використовували антропологічні та археологічні дані. Обличчя зрештою надрукували за допомогоб 3D-принтера.

Гробниця жінки мала дуже гарний напис, висічений на фасаді, який зазначав, що у похованні спочиває жінка на ім’я Хінат, каже лівансько-французька археологиня Лайла Неме, керівниця проекту.

A reconstructed face of an ancient woman known as "Hinat," a member of the Nabataean civilisation that dates back over 2,000 years, is displayed at the Hegra Welcome Centre.
Фото:Royal Commission for AlUla

Набатеї були стародавньою арабською цивілізацією, яка населяла Північну Аравію та Левант понад 2 тис. років тому. Стародавнє йорданське місто Петра було столицею їхнього королівства. Воно було жвавим комерційним центром міжнародної торгівлі спеціями, ліками та тканинами.

Як повідомляло BitukMedia, в Єгипті знайшли найстарішу із “золотих мумій” віком 4300 років. Археолог Захі Хавасс розповів про нові знахідки, зроблені ним та його колегами під час розкопок у Саккарі. За часів Стародавнього царства, приблизно XXV–XXII століттях до нашої ери, там знаходився некрополь столиці країни Мемфіса.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі