Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вмерзли кригу після шторму – чоловіки відчайдушно врятували чайок (ВІДЕО)

Важливо

Мешканці американського міста Буффало Шеймус Галліван і Алекс Макартур врятували 16 чайок, які вмерзли у сніг і кригу після шторму перед новим роком. Птахи мало не загинули біля озера Ері, штат Нью-Йорк після історично рекордної негоди.

Про це повідомляє ABC News.

39 осіб загинули перед Новим роком в окрузі Ері після того, як на нього налетів потужний крижаний ураган. Люди провели без електрики 56 год, на вулиці випало 1,3 м снігу.

“Коли ми вийшли із, так би мовити, режиму виживання, я взяв лопату і пішов шукати, кому треба допомога. Але у всіх було стабільно, тож я пішов у парк. Там я натрапив на хлопчину, котрий, так би мовити, стояв там”, – пригадує Галліван.

Алекс показав Шеймусу чайок, які вмерзли в кригу у тому місці, де річка Ніагара втікає в озеро Ері, і попросив допомогти.

“Я не уявляв собі, на що погоджуюся”, – зізнається Галліван.

“Лід був доволі товстим, руками його зламати не вдалося б”, – розповідає Макартур.

Вони звільнили кількох чайок за допомогою молотка, потім повернулися із викрутками і долотами. У багатьох птахів попримерзали крила, хвости і лапи.

Роботу чоловіки почали 27 грудня. 28 і 29 трохи потеплішало. Крім того, чоловіки принесли із собою теплу соляну воду – адже сіль роз’їдає лід.

Одну із чайок Галліван забрав додому і відігрів біля каміна, після чого відпустив на волю.

“Буффало називають містом хороших сусідів. Якщо когось завалило снігом і він не може вибратися, не важливо, це бабуся чи чайка, хтось має їх виручити”, – каже Галліван.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі