Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Два десятки президентів та дві Світові війни – найстарішій жительці США виповнилося 115 років (ВІДЕО)

Важливо

Бессі Хендрікс, найстарша жителька США, відсвяткувала черговий День народження. Довгожительці з Айови виповнилося 115 років. За даними Дослідницької групи геронтології, яка реєструє і сертифікує довгожителів, крім того, що Хендрікс є найстарішою з людей, які нині живуть у Сполучених Штатах, вона також є четвертою за віком живою людиною у світі.

Про це розповідає CNN.

Бессі Хендрікс народилася 1907 року. За своє життя вона бачила 21 президента, дві Світові війни та аварію Титаніка.

Бессі Хендрікс відсвяткувала своє 115-річчя разом з трьома дітьми в Центрі догляду Shady Oaks. Діти описали її як працьовиту та дбайливу матір. «Вона завжди дбає про свою сім’ю. Вона завжди так робила. Сім’я для матері на першому місці. Завжди», – розповів її син Леон. 

«Я не знаю, як це висловити словами, – сказала її дочка Джоан Шаффер. За день до 115-річчя матері Шаффер виповнилось 90 років. “Дивно, що вона все ще у нас є”, – сказала літня жінка.

Бессі відсвяткувала свій 115 день народження з дітьми. Фото – KCCI

Що стосується секрету довгого життя Бессі, раніше жінка озвучила дуже просту пораду. “Працюйте старанно”, – сказала вона.

Леон додав, що його мати любить співати. «Раніше ми катали її в Shady Oaks, і в кожній кімнаті, в якій ми зупинялися, вона все ще співала You Are My Sunshine, і всі з нетерпінням чекали цього щодня», – розповів він. Вже рік як довгожителька більше не розмовляє, але схоже, їй подобається, коли її сім’я разом.

Бессі Хендрікс виросла в окрузі Керрол, неподалік Оберна. У неї були четверо старших братів та сестер. Трагедія трапилася в дитинстві –  мати померла, коли Бессі було 13 років. Дівчина закінчила середню школу в 1926 році –  того ж року, коли в Мейфері народилася покійна королева Єлизавета II.  За чотири роки вона вийшла заміж за Пола Хендрікса. Їхнє спільне життя було довгим. Пол помер у 1995 році – за місяць до того, як вони відсвяткували б 65-річчя весілля.

У 2021 році було відомо про щонайменше дев’ять онуків, 28 правнуків, 42 праправнуки та семеро прапраправнуків колишньої вчительки. 

Зараз звання найстарішої живої людини у світі, як повідомляє Дослідницька група з геронтології, належить Люсіль Рендон, 118-річній французькій черниці. Згідно з Книгою рекордів Гіннеса, найстарішою людиною, яка коли-небудь була зареєстрована, була ще одна француженка, Жанна Луїза Кальман, яка дожила до 122 років. Кальман помер 1997 року.

Як повідомляло раніше BitukMedia, найстарший у світі практикуючий лікар відзначив сторічний ювілей. Американець Говард Такер стверджує, що не планує припиняти трудову діяльність. Він приймає пацієнтів, викладає медицину і кілька років тому придбав новий автомобіль. Онук зняв про ювіляра документальну стрічку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі