Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Війна закінчиться за три місяці – радник голови МВС про взяття Донецька і Луганська

Важливо

Звільнення Донецька і Луганська стане символічною поразкою росії. Зважаючи на любов лідера кремля володимира путіна до символів, це буде болючий удар для нього. Також втрата цих двох міст призведе до сильного емоційного сплеску всередині рф.

Такі думки у студії BitukMedia висловив радник Міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов.

“Вище керівництво нашої країни вважає, що якщо ми візьмемо Донецьк або Луганськ, то війна закінчиться за три місяці – саме через розпад російської федерації”, – каже Смірнов.

Путін з одного боку дуже любить символічні дати і події, а з іншого – боїться того, що стає символами для Українців. Тому для цього важливо було зруйнувати Донецький аеропорт, адже це символ – “Кіборги витримали, не витримав бетон” або Азовсталь у Маріуполі.

“Для нас надзвичайно важливо символічно відвоювати або Донецьк або Луганськ”, – каже Смірнов. Він додає, що це буде для путіна удар нижче пояса.

Адже якщо зараз путін може відхреститися від “Київ за три дні”, Харкова і навіть Херсона, то від ідеї захисту “народу Донбаса” кремль відхреститися не зможе. І якщо українська армія захопить Донецьк або Луганськ, це буде великою російською поразкою у символічному сенсі. І саме вона стане каталізатором, який активізує інші проблеми й невдоволення, які накопилися у російському суспільстві.

Раніше у колонці для BitukMedia Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні 1998-2000 рр. Стівен Пайфер написав, що наявність ядерного потенціалу у Києва могла б змінити розрахунки Кремля. Але зараз Україні треба думати, як з допомогою партнерів із НАТО створити потужну армію. Бо іти воювати за Україну в рамках Альянсу бажаючих буде менше, ніж дати Києву зброю..

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі