Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Скільки жінок серед українських ветеранів – Калмикова назвала цифру

Важливо

Серед українських учасників бойових дій близько 9,5% ветеранів були жінки до початку повномасштабного вторгнення. Це майже 50 тис. осіб, які мають досвід бойових дій.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia заявила а директорка Українського ветеранського фонду при Міністерстві у справах ветеранів Наталія Калмикова.

“Це унікальний досвід, яким Україна має ділитися зі світом. Це про досвід, як жінка встановлювалася в колектив, як колектив адаптувався до жінки, як змінювалася боєздатність підрозділу. Це дуже унікальні речі, які вийшли за рамки одиниць”, – каже Калмикова.

Такої кількості жінок, які не просто служать в армії, а ще й мають досвід бойових дій, певно немає жодна інша армія світу. Тож Україна цілком виконує вимоги НАТО щодо гендерної рівності у збройних силах, вважає директорка Українського ветеранського фонду.

Раніше pадник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia розповів, успіх української армії у стрімкому звільнені раніше окупованих територій має кілька важливих наслідків передусім для росіян. Перш за все йдеться про серйозний зсув у масовій свідомості та натяки на появу опозиції в рф. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі