П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Без крові і болю – само-татуювання робитимуть за допомогою мікроголок

Важливо

Науковці із Технологічного інституту Джорджії створили нашкірні наліпки, які дозволять людям самостійно робити собі тату. Для цього використовують мікроголки. Технологія повністю безболісна. Нанесення малюнка займає кілька хвилин.

Про це повідомляє New Atlas.

Технологію мікроголок пропонували спочатку використовувати для уколів людям та тваринам. За їх допомогою, наприклад, можна робити щеплення, вводити інсулін чи визначати рівень глюкози і алкоголю в крові в режимі реального часу. Але тепер знайшли їй і косметичне застосування.

Поки що науковці обрали прості малюнки. Мікроголки  вкрили фарбою для тату. Тепер кожна із них грає роль окремого пікселя у загальній картині.

Науковці проводили досліди на гризунах. Використовували як звичайні чорнила, так і ті, що стають видимі в ультрафіолетових променях чи є чутливими до температури. Досліди показали, що тату зберігає форму до року. Оскільки шкіра гризунів старіє швидше, у людини воно має зберігати форму довше.

Фарба на тату жовтіє при підвищенні температури пацієнта. Фото: New Atlas

Поки тату пропонують застосовувати для медичних цілей – з його допомогою можна буде вибити групу крові чи повідомити про медичний стан.

“Мета полягає не в тому, щоб замінити всі татуювання, які часто є витворами мистцевта, — зазначив один із розробників технології Марк Праусніц. – Наша мета — створити нові можливості для пацієнтів, домашніх тварин і людей, які хочуть безболісне татуювання, яке можна легко нанести”.

Як повідомляло раніше BitukMedia, німецька мережа готелів RubyHotels платитиме своїм працівникам по €500 і більше за тату, пірсинг чи нову зачіску. Умова одна – до того співробітник має пропрацювати в готелі півроку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі