Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Подружжя зібрало вдома 13 тис. котячих фігурок

Важливо

Подружжя із американського селища Міноміні-Фоллс у штаті Вісконсин Шон Реднер та Хіларі Сігель-Реднер перетворили свій дім на “Мявзей врятованих котячих статуеток”. Вони зібрали понад 13 тис. предметів із зображенням котів різного розміру і форми.

Про це повідомляє UPI.

Ідею перетворити помешкання у “Мявзей” (англійською Mewseum) запропонував Шон. Вперше вони відкрилися у 2020-му, до того статуетки збирали два роки. Шон пригадує, що йому просто стало нудно.

“Я сидів, мені не було чим зайнятися. І я пригадав, що мій друг 20 з чимось років тому збирав гриби”, – пригадує чоловік. Тож він вирішив збирати фігурки котів. Разом з дружиною вони “рятують” їх із секонд-хендів та антикварних лавок. У перший же день такого шопінгу вони назбирали їх із десяток.

На зображенні може бути: кішка
Фото: Redner’s Rescued Cat Figurine Mewseum/ Facebook

“Ми просто знайшли, чим зайнятися. Можемо присвятити цьому цілий день”, – каже він. Вони досі продовжують «рятувати» статуетки із секонд-хендів і барахолок, хоч зараз колекція поповнюється в основному за рахунок подарунків від друзів і фанатів.  

Шон каже, що Хіларі спочатку не повірила в його ідею відкрити «Мявзей». Але її переконала ідея збирати пожертви на порятунок місцевих живих котів. Тож вони встановили вітрини, пофарбували стіни та встановили спеціальне освітлення, щоб надати будинку музейної атмосфери. І тепер, коли Хіларі бачить, чим став їх будинок, вона каже, що розуміє, що вони все роблять правильно.

Окрім статуеток, у будинку живуть і справжні коти.

На зображенні може бути: кішка
Фото: Redner’s Rescued Cat Figurine Mewseum/ Facebook

На відео нижче можна побачити, яким був “Мявзей” два роки тому.

“Мявзей” відкривається кожної третьої неділі місяця або четвертої, якщо випадає державне свято. Відвідувачів просять пожертвувати $5 для котів. Навесні кожного разу приходять близько 30 відвідувачів. Улітку – менше. Але подружжя каже, головне – досвід, який отримують люди. А вони зазвичай у захваті.

“Якось до нас прийшла жінка і просто розплакалася. Люди не вірять, що це місце реальне”, – пригадує Шон.

Немає опису світлини.
Фото: Redner’s Rescued Cat Figurine Mewseum/ Facebook

До “Мявзею” приходять люди різних груп – школярі і панк-рокери, пожежники і пенсіонери, яким під 90 років.

“Серед котів ми заховали чотирьох мишок. Якщо хтось із дітей-відвідувачів знайде хоч одну, він отримує приз”, – каже Шон.

Немає опису світлини.
Фото: Redner’s Rescued Cat Figurine Mewseum/ Facebook

Зараз пара мріє орендувати кав’ярню і перевезти “Мявзей” туди, продавати там каву і випічку і розповідати відвідувачам історії про те, як у них з’явилася та чи інша фігурка.

Як повідомляло раніше BitukMedia, aмериканський Фонд музею Альбукерке повернув Мексиці 12 древніх артефатків. Серед них – нефритові скульптури корінного племені ольмеків, фігурки з міста Сакатекас, чаші із гробниць та  глиняні фігурки, яким тисячі років. Їх випадково знайшли у сховищі музею Альбукерке п’ять місяців тому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі