Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

«ВІЛЬНІ. НЕЗЛАМНІ. НЕПЕРЕМОЖНІ» – Укрпошта випустила новий поштовий блок

Важливо

До 31-ї річниці Незалежності України Укрпошта випустила поштовий блок. Він складається з марки з українським воїном та 6-ти ілюстрацій. Вони демонструють останні 6 місяців великої 8-річної війни українського народу проти російських окупантів.

Про це повідомляє “Укрпошта”.

Поштова марка оформлена в кольорах національного прапору України. Центральний об’єкт блоку – поштова марка з образом українського захисника. Він уособлює мужність і незламність українського воїнства в боротьбі за незалежність своєї країни. 

Ілюстрації блоку «ВІЛЬНІ. НЕЗЛАМНІ. НЕПЕРЕМОЖНІ» мають вигляд чорно-білої хроніки не випадково. Кожна з них – окрема трагічна історія українців – в різний період воєнного часу і в різних регіонах України. Об’єднує їх тільки слово “війна”. 

Автор поштового блоку – молодий український дизайнер з Краматорська Антон Хрупін. 

Тираж поштового блоку – 1 млн. примірників. Ціна  –  60 гривень. В якості додатку можна також придбати конверти «Перший день». У продажі нова марка вже від 24 серпня –  у міських відділеннях Укрпошти по всій країні та в офіційних онлайн-магазинах Укрпошти.

Буде й ще одна новинка до Дня Незалежності України. Тираж її лімітовано. Йдеться про поштову марку, яку присвятили волонтерам з ІТ-спільноти. Нова марка з’явиться завдяки ініціативі Міжнародної IT-компанії GlobalLogic спільно з Укрпоштою. На святковій марці зображено симбіоз соняшника, як символу України, та октокоптера, як потужного інструмента у боротьбі проти ворога. 

GlobalLogic спільно з Укрпоштою створили лімітований тираж поштових марок та присвятили їх волонтерам з ІТ-спільноти. Фото – GlobalLogic 

IT-фахівці від початку повномасштабного вторгнення активно допомагають Україні в її боротьбі проти російського ворога. За даними опитування Djinni, майже половина IT-спеціалістів відправляють на допомогу ЗСУ та волонтерам 5-20% власного доходу. Окрім того,  сотні з них служать в ЗСУ та ТРО, ще тисячі інженерів долучились до ІТ-армії, яка завдає відчутних ударів на кіберфронті.

За даними компанії GlobalLogic, за півроку повномасштабного вторгнення її Інженери зібрали понад 15 мільйонів гривень і витратили їх на дрони та інші необхідні для українських військових речі.

Як повідомляло BitukMedia, українську поштову марку відзначили бронзою на міжнародному конкурсі в Іспанії у категорії «Краща марка світу за технологією змішаного друку».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі