П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні зникнуть форель і пармезан – економіст назвав причину

Важливо

В Україні не буде голоду. Однак в певний момент доведеться заборонити весь імпорт, який не є критичним. Це потрібно для економії валюти в Україні.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю BitukMedia розповів експерт з банків та банківського нагляду, Case Україна, Євген Дубогриз.

«У нас не буде голоду. Буде що їсти і що експортувати», – переконує Євген Дубогриз і жартує, що «бабусі у черзі за «піввареника» у нас не стоятимуть».

Однак все буде дорожчати. Якщо 35-40%  споживчої інфляції – це буде дуже гарний показник, може бути більше, каже експерт.

Разом з тим, з полиць зникнуть дорогі імпортні товари, попереджає економіст.

«Україна буде забороняти весь імпорт, який не критичний, типу норвезької форелі чи італійського пармезану. Таким чином будемо економити валюту в країні», – пояснює Дубогриз.

При цьому вітчизняний виробник, який міг би замінити імпорт, швидко не з’явиться.

Однак, якщо Україна не введе заборону на некритичний імпорт, то доведеться вводити додаткові податки на ввезення товарів, що призведе до здорожчання іноземних товарів.

Якщо ж все лишити, як я, то інфляція в Україні підніметься до 60% і вище.

Як повідомляло раніше BitukMedia, в Україні  з 1 жовтня розпочне роботу програма «Доступна іпотека». Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 2 серпня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі