Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні з жовтня почне працювати програма «Доступна іпотека» – Денис Шмигаль

Важливо

В Україні  з 1 жовтня розпочне роботу програма «Доступна іпотека». Відповідне рішення Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 2 серпня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«З наступного року програма запрацює для всіх українців, які потребують покращення житлових умов. Ставка буде так само пільговою і становитиме лише 7% річних. Нова масштабна програма іпотеки дозволить активізувати нове будівництво і суттєво сприятиме відновленню економіки. Наша мета — щоб кожен військовий, рятувальник, вчитель і лікар мав власне житло», – заявив прем’єр.

За його словами програма  запрацює для чотирьох категорій громадян. Перша — це військовослужбовці за контрактом та працівники сектору безпеки та оборони. Друга категорія — це медики. Третя — вчителі та педагогічні працівники. Четверта категорія — науковці

Також  у 2023 році програму розширять на “всіх українців, які потребують покращення житлових умов”, повідомив прем’єр. Для цих громадян ставка за іпотекою теж буде пільговою, але становитиме 7%.

Нагадаємо, як раніше повідомляло BitukMedia архітектурний проєкт Aranchii Architects посів перше місце на конкурсі Re:Create UA щодо відбудови України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі