Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Найбільші втрати з часів Другої світової – CNN розкрила деталі «бавовни» у Криму

Важливо

Від удару по аеродрому Саки біля села Новофедорівка в окупованому Криму російські військова втратили сім літаків. Це найбільша втрата російської авіації за один день із часів Другої світової війни.

Про це повідомляє CNN.

Пітер Лейтон, співробітник Азійського інституту Гріффіта та колишній пілот ВПС Австралії дослідив супутникові знімки аедрому Саки від Planet Lab. Знищені бойові літаки схожі на бомбардувальники Су-24 і багатоцільові винищувачі Су-30. Ще два військові літаки, схоже, були пошкоджені, сказав Лейтон.

На знімку видно три великі кратери. Це говорить про навмисну атаку, а не нещасний випадок, каже Лейтон. Те, що спричинило появу кратерів (що б це не було), могло призвести до детонації боєкомплекту, пояснює він. Бомба, яка вибухає, спричиняє вибухову хвилю, летять гарячі уламки і вони можуть призвести до інших вибухів.

«На зображення видно три джерела вибуху. Ймовірно, на літаках були бомби, і вибухова реакція поширилася», – каже Лейтон.

Він порівнює ситуацію із подіями на російському крейсері «Москва».

«На «Москві» стався вибух всередині корпусу – як і в цьому випадку, самодетонували боєголовки бортових протикорабельних ракет», – каже Лейтон.

«Російська зброя менш безпечна, ніж західна, якщо говорити про чутливісит вибухової речовини боєголовок. Це пов’язано принаймні з тим, що більшість її із старих запасів радянського союзу, які виготовлені за дуже старою технологією», – сказав він.

Як повідомляло раніше BitukMedia, yвечері 9 серпня на аеродромі Саки в окупованому українському Криму біля села Новофедорівка пролунали вибухи. Росія заперечує удари по аеродрому чи диверсію з боку України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі