П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Шукають господарів – 4 тис. собак врятували від експериментів

Важливо

Близько 4 тис. собак породи бігль чекають на своїх господарів після того, як зоозахисні організації врятували їх із розплідника у штаті Вірджинія, США. Тварин вирощували для медичних експериментів.

Про це повідомляє CNN.

Активісти із US Humane Society працювали 60 днів, аби вивезти усіх собак із розплідника і розташувати їх у тимчасових притулках по всіх Сполучених Штатах. Тепер для біглів хочуть знайти люблячих господарів. Собаки пройдуть медичне обстеження, щеплення та інше лікування, перш ніж стати доступними для адопції.

У травні Міністерство юстиції США подало до суду на компанію Envigo RMS LLC, звинувачуючи її працівників у порушенні Закону про захист тварин у розпліднику у окрузі Камберленд, штат Вірджинія.

Урядові інспектори виявили, що хворих біглів там вбивають навіть якщо хвороба легко піддається лікуванню; самиць, які народили і годували цуценят, позбавляли їжі. Корм, який собаки отримували, містив личинок, цвіль і фекалії.  25 цуценят бігля померли від впливу холоду через неналежний догляд протягом чотирьох тижнів, йдеться в заяві Humane Society. Через жахливі умови собаки іноді кидалися один на одного, тому деякі із них мають поранення.

У червні материнська компанія Inotiv Inc. заявила, що закриє розплідник. У липні Envigo розрахувалася з урядом, не сплативши жодних штрафів.

Як повідомляло раніше BitukMedia, науковці Національного університету Чунгнам у Південній Кореї змогли клонувати і генетично модифікувати цуценят породи бігль. Очікується, що це допоможе у лікуванні хвороб інших собак.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі