Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чого Європа та США чекають від війни в Україні?

Важливо

Олег Жданов
Український військовий експерт, полковник запасу ЗСУ

Цілком ймовірно, що Україна отримає перемогу на полі бою. Але це відбудеться за умови постачання необхідної для цього кількості зброї. Головним постачальником зброї є США, і все буде залежати від їх бажання

Території за межами Луганської і Донецької областей, окуповані після 24 лютого, росія вважає своїми і має намір приєднувати до рф. Захопити більше вони поки що не можуть – на сьогодні сил і засобів для переходу в наступ у російської федерації немає.

Швидко звільнити нині окуповані території Україна поки теж не може. Для того, щоб ми повернули хід війни на свою користь, потрібно щонайменше 100 HIMARS-ів. Але якщо ми будемо довго збиратися в контрнаступ, росія може зібрати резерви раніше від нас.

Зараз говорять про повний розгром росії. Розгромити її неможливо. У них 17 мільйонів мобілізаційного резерву. Зараз кожен суб’єкт федерації формує резервні частини, які будуть відправлятися для війни в Україні.

Більше того – путін сказав не рахуватися із втратами. Є така інформація, що було засідання у Кремлі на самому початку війни, путіну доповіли про великі втрати. А він відповів – «30-50 тис. солдат – це ціна, яка непомірно менша, ніж значенням перемоги над Україною». А потім додав, що із втратами цивільного населення також рахуватися не варто.

Тож так вони і воюють. Фактично, взяття Лисичанська і Северодонецька – це піррова перемога для росії. Але військове керівництво росіян не рахується із втратами. Для путіна ціна питання – це поглинання України.

Росія сьогодні відправляє на війну в Україну переважно населення окупованих нею північних територій. Це відбувається тому, що там на сьогодні найнижчий рівень життя в рф. Люди ніколи не бачили таких грошей, які їм платять за участь у цій війні, тому їх наймати простіше. Але сьогодні в цих регіонах – у Чечні, Південної Осетії, Туві, Татарстані, Башкортостані, Чувашії та Бурятії – спостерігається невдоволення. Це призведе до акцій непокори, але не в найближчій перспективі.

Захід все ще відтягує до останнього поставки зброї в Україну. Європа хоче зараз заморозити конфлікт, щоб ми «не морочили їм голову». А США чекають, коли у російській імперії відбудеться дворцовий переворот і знімуть путіна. Це може бути завтра, а може через два місяці – це передбачити неможливо. Але тенденція до цього є.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі