Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна відзначає День української державності

Важливо

Сьогодні, 28 липня, Україна вперше відзначає День української державності. Його запровадили згідно з указом президента Володимира Зеленського. Свято співпадає із Днем хрещення Київської Русі. Воно було засноване Зеленським 24 серпня 2021 року, Верховна Рада підтримала рішення 31 травня 2022-го.

Про це повідомляє BitukMedia.

Володимир Зеленський звернувся до Українців із відео-привітанням на своїй сторінці у Facebook. Він відзначив київських князів, від яких починається українська державність, запорізьких гетьманів, та державних діячів УНР.

«Українську державу з давніх давен намагалися і поневолити, і знищити. Це держава, у якій почалася історія незламності, яка зараз захоплює цілий світ», – сказав президент.

«Рабство є у наших словниках, але не в наших головах», – наголосив Зеленський.

Голова держави пообіцяв, що ми звільнимо до останнього усі наші міста і села. Він відзначив, що для росіян наші назви – це невідомі об’єкти на карті, а для нас – це місця дитинства. Тож кінець війни з росією буде звучати для двох народів по-різному: «провал спецоперации» і «перемога у війні», підсумував президент.

Раніше BitukMedia поговорило із українськими та західними експертами, ро те, які є перспективи і ризики, і чому Україні важливо знайти ресурси для наступу раніше за росію

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі