Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні починається нова фаза війни, можливий контрнаступ – Bloomberg

Важливо

Далекобійні артилерійські системи HIMARS перевели війну в Україні на нову стадію. Вони відкривають вікно можливостей для ЗСУ провести контрнаступ. Але це треба зробити до того, як росія знайшла спосіб боротися із американськими артилерійськими системами.

Про це пише Bloomberg.

Завдяки HIMARS ЗСУ змогли знищити склади, зменшити вогонь на лінію фронту і взяти під контроль усі мости, які поєднують російські війська у Херсоні з їх силами забезпечення на східному березі Дніпра. Контрнаступ українських сил почнеться із півдня України, пише видання.

Украинские силы повредили все мосты, которые соединяют российские войска в Херсоне с их линиями снабжения на восточном берегу массивной реки Днеп

Війна вступає в нову фазу, вважає Філліпс О’Брайєн, професор стратегічних досліджень у Сент-Ендрюському університеті в Шотландії. У першу російські війська провалили бліцкріг на  Київ. У другу вони почали масовані артелерійські обстріли під час наступу на сході України, але зараз теж зазнали невдачі.

«Якщо скорочення російської вогневої міці на Донбасі триватиме, то фронт буде заморожений. І тоді питання – чи зможуть українці відтісними росіян?» – розмірковує  О’Брайен. Він передбачає, що якщо наступ і почнеться, то українські офіцери будуть діяти обережно. Росіяни звели лінії оборони – і українська армія зазнає таких же проблем, як і росіяни, коли штурмували Донбас.  

Існує ймовірність, що росіяни знайдуть спосіб відновити лінії постачання або за допомогою авіації знищать HIMARS.  Будь-яка із цих подій закриє вікно можливостей для ЗСУ, каже О’Брайен.

Bloomberg  цитую голову МІ6 Річарда Мура, який минулого тижня сказав, що вдалий контрнаступ «буде важливим нагадуванням Європі, що Українці можуть виграти кампанію». Це важливо, оскільки ЄС зараз перебуває в очікуванні холодної зими через енергетичну кризу.

Разом з тим, видання наводить слова анонімної особи, близької до міноборони росії. Основна проблема російської армії полягає в тому, що в той час як Україна отримує більш сучасну зброю, росії доводиться переключатися на більш старі танки, гармати та ракети, сказали журналістам  в москві.

Раніше BitukMedia поговорило із українськими та західними експертами про те, які є перспективи і ризики у подальшій війні, і чому Україні важливо знайти ресурси для наступу раніше за росію.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі