П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Львівські хірурги сформували штучний стравохід 6-річній дівчинці

Важливо

Хірурги львівської дитячої лікарні св. Миколая (колишня міська дитяча лікарня) сформували 6-річній дівчинці з Ковеля штучний стравохід

Про це Перше медичне об’єднання Львова  повідомило на своїй сторінці у Facebook.

«Зараз Олі шість років. Коли їй було два, вона ненароком випила миючий засіб і отримала важкі хімічні опіки стравоходу. Аби дівчинка могла пити та їсти, щомісяця впродовж року її оперували – розширювали звужений та зарубцьований стравохід. Коли це перестало допомагати, Олі встановили гастростому – трубочку в животику, через яку їжа вводилася просто у шлунок»-, йдеться у повідомленні.

Крім, проблеми з харчуванням , дівчинка мала ще одну – вона не могла ковтати слину і мусила постійно спльовувати її в хустинку. Для неї це було дуже некомфортно, адже у вересні вона пішла до школи.

Зазначимо, що такі втручання дуже складні і для діток рідкість.але для дівчинки це був єдиний шанс повернутися до нормального життя. Львівські спеціалісти сформували штучний стравохід з фрагмента товстого кишківника, розмістивши його за грудиною від шлунка до верхнього сегмента стравоходу. Уже на третій день після операції Оля почала самостійно ковтати слину, а через тиждень – пити воду.

Як раніше повідомляло BitukMedia команда пластичних хірургів зі США разом з українськими лікарями оперуватимуть постраждалих від війни.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі