П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Столиця країни, де 7 тис. українських біженців, визнана найкращим містом світу

Важливо

Британське видання Time Out, яке є лідером у висвітленні розваг та культурного життя, опублікувало рейтинг найкращих міст, які варто відвідати у 2022 році. Його очолила столиця Шотландії, місто Единбург.

Про це йдеться на сайті видання.

2022 року українці поза власною волею вимушені досліджувати Європу і пізнавати переваги і недоліки різних європейських міст і способу життя.

Компанія  Time Out, яка має офіси в різних країнах, щороку опитує 20 тис. мешканців різних міст по всьому світу і складає рейтинг найкращих для життя міст, відомий як Time Out Index. Цього року список має такий вигляд:

1. Единбург, Шотландія,

2. Чикаго, США,

3. Медельїн, Колумбія,

4. Глазго, Шотландія,

5. Амстердам, Нідерланди,

6. Прага, Чехія,

7. Марракеш, Марокко,

8. Берлін, Німеччина,

9. Монреаль, Канада,

10. Копенгаген, Данія.

Единбург переміг завдяки своїм багатолюдним мистецьким фестивалям і кухні, яка потішить найвибагливіших гурманів. Також респонденти оцінили зручність для прогулянок містом,  його гостинність та інклюзивність.

Цікаво, що столиця ОАЕ Абу-Дабі опинилася на 45 місці рейтингу, італійський Рим – на 41-му, а Афіни на 35-му. Закриває рейтинг із 53 кандидатів столиця Катару Доха.

Перевірити, чи дійсно Единбург заслуговує на звання найкращого міста у світі, можуть 7000 українських біженців – саме стільки прийняла Шотландія від початку війни 24 лютого. Ще 18 тис. українців подали заяву до уряду країни. Уряд Шотландії закликав Лондон скасувати усі візові вимоги для Українців. Але поки що Шотландія припиняє прийом наших біженців. 4666 українців із 7 тис. уже отримали допомогу за «супер-спонсорською» урядовою програмою, повідомляє The Guardian. Тепер уряд має подбати про решту прибулих, оскільки притулки для біженців – це не раціональне рішення, пояснюють в Единбурзі.

Як повідомляло BitukMedia, чеський перевізник RegioJet в першій половині червня запустив регулярні залізничні сполучення між Прагою, Львовом і Києвом.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі