П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ексдипломат Держдепу США пояснила, чому небезпечно недооцінювати російську армію

Важливо

Після провалу наступу на Київ у лютому та березні 2022 року на Заході очікують на постійні поразки росіян. Це помилкова думка, але через неї партнери можуть постачати Україні менше необхідного озброєння. Про це в інтерв’ю BitukMedia розповіла ексрадниця американського президента Джорджа Буша-молодшого і ветеран Держдепу США Дебра Кейган.

До почаку війни деякі західні військові експерти були переконані, що російська армія сильніша за українську. Тепер же вони говорять про небоєздатність російської армії, але в цьому є своя небезпека,  говорить Кейган.

«Перебільшення значення тактичних помилок росії і сподівання, що вони будуть нескінченно повторюватися призводять до «війни на виснаження»», – каже дипломат.

Через впевненість у тому, що Україна впорається сама, їй будуть давати менше зброї, потрібної для суттєвої переваги на фронті. Разом з тим, західне керівництво таким чином знімає із себе відповідальність за ймовірну поразку України.

«Україні довелося видертися на неймовірну вершину, аби отримати військове обладнання для того, щоб хоча б вижити, а не перемогти. І ці дискусії, що «Україна і так впорається» дозволяють «благодійникам» України сказати, що вони уже зробили достатньо. А відповідальність за результат війни покласти повністю на українську державу», – відзначила Кейган.

Як повідомляло BitukMedia, нова партія із чотирьох високомобільних артилерійських ракетних систем залопового вогню  HIMARS буде доставлена із США до України до середини липня. Зараз ще один взвод українських військових проходить навчання з використання HIMARS

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі