П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нові HIMARS та боєприпаси:Джо Байден підписав новий пакет допомоги Україні США

Важливо

Президент США Джо Байден 8 липня підписав новий пакет оборонної допомоги Україні на суму близько 400 млн дол. Зокрема, у складі допомоги будуть нові системи залпового вогню HIMARS та високоточні боєприпаси.

По це повідомили в Мінооборони США.

“Це забезпечить Україну можливостями точних ударів по конкретних цілях. Це заощадить боєприпаси. Це створить більше ефективності завдяки точності, отже, це є еволюцією нашої підтримки України в її битві на Донбасі”, – сказав представник американського оборонного відомства.

До нового пакету увійдуть: чотири високомобільні артилерійські ракетні системи (HIMARS) і додаткові боєприпаси для HIMARS,три тактичні машини для відновлення обладнання;артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, підривні боєприпаси, контрбатарейні системи, запчастини та інше обладнання.

Також, за словами високопоставленого прдеставника оборони США додаткові HIMARS дозволять збільшити загальну кількість систем HIMARS до 12. За його словами, пакет безпеки включатиме чотири додаткові РСЗВ, завдяки чому загальна кількість передач РСЗВ в Україну з арсеналів США досягне 12.

Нагадаємо, як раніше повідомляло BitukMedia президент
США Джо Байден
анонсував новий пакет допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, який включатиме сучасні західні системи протиповітряної оборони.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі