Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

+ 370 росіян і білорусів: Велика Британія ввела нові санкції

Важливо

Велика Британія у відповідь на вторгнення в Україну вирішила запровадити санкції ще проти 370 росіян та білорусів. З них 51 — це олігархи та члени їхніх сімей.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

Загалом з початку російського вторгнення Велика Британія вже запровадила санкції щодо понад тисячі юридичних та фізичних осіб. Зокрема, ввели обмеження щодо статків олігархів на понад 100 мільярдів фунтів.

Також під санкції Лондона потрапили політичні союзники володимира путіна — речник Дмитро Пєсков, прем’єр-міністр Михайло Мішустін, міністр оборони Сергій Шойгу та інші.

«Ми притягуємо їх до відповідальності за співучасть у злочинах росії в Україні. Тісно співпрацюючи з нашими союзниками, ми продовжимо посилювати тиск на путіна та припинимо фінансування російської військової машини», — резюмувала Ліз Трасс.

Санкції проти росії

Після вторгнення в Україну щодо росії вже ввели чимало обмежень, які призвели до рекордного падіння рубля. Зокрема, США та ЄС запровадили санкції проти центробанку рф. Також Вашингтон ввів обмеження щодо суверенного інвестфонду та міністерства фінансів рф.

Велика Британія вирішила заморозити всі активи російського банку ВТБ, а надалі — й активи інших банків. Після цього ЄС офіційно ухвалив рішення про від’єднання семи російських банків від системи SWIFT та запровадив для рф додаткові обмеження.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі