П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Будні війни: з 7 березня українці, що втратили роботу, отримають по 6500 грн

Важливо

За дорученням президента України наступного тижня (з 7 березня) запрацює оновлена програма «єПідтримка» — кожен найманий працівник і ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, програма працюватиме через додаток «Дія» за аналогією з виплатами за вакцинацію. Незабаром Міністерство цифрової трансформації має повідомити деталі, як саме оформити допомогу.

«Це зараз. Але надалі кожен із вас має почати працювати заради України та нашої перемоги. Я вдячний кожному, хто в той чи інший спосіб допоміг нашій героїчній армії, а також допомагає людям, які опинилися в скрутних умовах руйнування й окупації. Тепер нам потрібно відновлювати виробництва там, де це можливо», — наголосив прем’єр-міністр.

Він також зазначив, що Україна має швидко переходити до «економіки воєнного стану» — тобто відбудувати ефективну роботу всіх необхідних підприємств, мобілізувати ресурси й створити нову логістику.

Шмигаль закликав місцеві органи влади регіонів у тилу забезпечити людей роботою. Прем’єр-міністр також звернувся до бізнесу із закликом відновити виробництва, якщо в регіоні немає небезпеки.

Крім того, українців не будуть штрафувати, якщо ті невчасно сплатять за комунальні послуги — таке рішення ухвалив уряд, повідомив на брифінгу 6 березня міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Як раніше повідомляло BitukMedia, у ніч проти 24 лютого президент росії володимир путін у відеозверненні заявив про початок «спеціальної військової операції» проти України. У низці українських міст прогриміли вибухи.

Перші удари окупанти завдали о 5 ранку по військовій інфраструктурі: аеродромах, центрах військового управління та складах ресурсів. В Україні запровадили воєнний стан. Більшість областей України та декілька міст окремими рішеннями ввели комендантську годину.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що президент Володимир Зеленський віддав наказ завдавати окупантам максимальних втрат.

У Генштабі повідомили про втрати російських окупантів з 24 лютого по 6 березня: понад 11 000 людей, 285 танків, 985 бойових броньованих машин, 109 артилерійських систем, 21 засіб ППО, 44 літаки, 48 гелікоптерів тощо. Дані уточнюються.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі