П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Компанія «ОТІ» модернізувала Державну інформаційну систему реєстрації фізичних осіб і документування МЗС України

Важливо

У рамках підписаних Договорів компанія «ОТІ» модифікувала відомчу інформаційну систему “Державна інформаційна система реєстрації фізичних осіб та їх документування” для Міністерства закордонних справ України (ВІС МЗС), а також продовжила технічну підтримку системи, повідомляє пресслужба компанії.

“З метою реалізації Постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2020 року №85 «Про деякі питання обліку громадян України, які проживають за кордоном» для підвищення якості та комфорту постановки громадян України на консульський облік активно виконуються роботи з впровадження системи оформлення та подання заяв громадянами на надання консульських послуг через Інтернет із будь-якої точки світу”, – ідеться в заяві компанії.

Тож, сьогодні головне призначення Візової інформаційної системи МЗС полягає у комплексній автоматизації процесів паспортизації (оформлення, виготовлення, контроль використання документів). Система забезпечує стандартизацію ідентифікаційної та облікової інформації про громадян України, які проживають в Україні та за кордоном.

Так, для її зберігання використано міжнародні формати біометричних та інших даних, у тому числі – фотозображення особи власника документа, зразок його підпису та відбитків пальців.

Варто зауважити, що фахівці ПрАТ «ОТІ» з моменту успішного впровадження системи у 2011 році і до сьогодні забезпечують повний технічний супровід, підтримку та адміністрування ВІС МЗС, враховуючи програмно-апаратні комплекси як в Україні, так і у закордонних дипломатичних установах України по всьому світу.

З метою подальшого підвищення якості послуг, що надаються громадянам України, ПрАТ «ОТІ» постійно вдосконалює систему із застосуванням найпередовіших технологій та найкращих світових практик. Компанія досягає цього шляхом потужних виробничих ресурсів та високого рівня професійної підготовки фахівців.

Загалом, оформлення дипломатичного паспорта України та службового паспорта України з 2014 року виконується Департаментом консульської служби МЗС України із застосуванням коштів ВІС МЗС. У разі втрати за кордоном проїзних документів працівниками закордонних дипломатичних установ у мінімальні строки оформлюються із застосуванням коштів ВІС МЗС посвідчення громадянина України для повернення.

Компанія ПрАТ «ОТІ» має три патенти на корисну модель та 136 свідоцтв про реєстрацію авторського права на виробництво, зареєстрованих у Державній службі інтелектуальної власності України.

До того ж ПрАТ «ОТІ» співпрацює з різними урядами для постачання інших рішень «під ключ» та створення нових систем електронного уряду, зокрема для випуску високозахищених електронних ідентифікаційних документів. У деяких же країнах проводяться роботи зі створення систем обігу та контролю акцизних марок.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі