Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Локдауна не буде – це підтвердив Ляшко

Важливо

Попри зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні не запроваджуватимуть суворий карантин.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомило BBC.

“Зростає кількість випадків, але не госпіталізацій. Локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає червону зону”, — заявив очільник МОЗ.

Динаміку захворюваності демонструє графік worldometers.info. Штам омікрон, який зараз домінує у світі та вважається заразнішим за попередні, призвів до стрімкого зростання нових випадків коронавірусу.

Кількість нових випадків щодоби. Графік: worldometers.info

Так, щодоби фіксують понад 40 тисяч нових заражень, у той час, як восени 2021 року, коли панував штам дельта, кількість нових випадків коливалася близько 20-25 тисяч на добу.

На цьому графіку видно, однак, що смертність від омікрону не така велика, як від дельти. Так, за добу 10 лютого було шпиталізовано менш як 4 тисячі хворих на коронавірус. Під час осінньої хвилі кількість шпиталізацій сягала 7 тисяч. Летальних випадків за останню добу — 236, у той час, як на піку дельти помирало понад 800 людей щодня.

Кількість смертей щодоби. Графік: worldometers.info

Ляшко вважає, що коли в Україні рівень вакцинації досягне 70%, можна буде забути і про адаптивний карантин. Поки що щеплено лише 50% дорослого населення.

У червоній зоні зараз перебувають п’ять областей: Івано-Франківська, Рівненська, Закарпатська, Хмельницька та Луганська.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі