Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Netflix придбав права на показ стрічки Олега Сенцова

Важливо

Американська платформа Netflix придбала права на онлайн-показ кінокартини «Носоріг» Олега Сенцова.

Про це повідомив сам режисер Олег Сенцов.

“Netflix придбав права на онлайн показ”, – написав він у своєму пості Фейсбук.

Відомо, що стрічка з’явиться на платформі вже цієї весни.

Сюжет фільму заснований на реальних подіях 90-х років в Україні. Головний герой на прізвисько «Носоріг» потрапляє до кримінального світу і починає кривавий шлях, що приведе його не туди, куди він очікував.

Зйомки «Носорога» проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року. Головні ролі у фільмі виконали Сергій Філімонов, Євген Черников, Євген Григор’єв та Аліна Зєвакова.

Вихід у прокат стрічки «Носоріг» заплановано на лютий 2022 року. Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти».

У листопаді фільм Сенцова здобув «Бронзового коня» – головну нагороду Стокгольмського міжнародного кінофестивалю, а виконавця головної ролі стрічки Сергія Філімонова визнано найкращим актором.

«Носоріг» – друга повнометражна робота українського режисера Олега Сенцова. У 2012 році проєкт був представлений на платформі Міжнародного кінофестивалю в Софії, де здобув нагороди за Найкращі проєкт і пітчинг. Проте роботу над картиною було призупинено через незаконний арешт Сенцова російськими спецслужбами у 2014 році та подальше його ув’язнення. Після звільнення режисера у 2019 році роботу над проєктом було відновлено.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі