Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна отримала запит США на призначення нового посла в Україні – хто вона?

Важливо

Україна отримала запит США на призначення Бріджит Брінк послом США в Україні. МЗС уже запустило процедуру узгодження її кандидатури.

Про це на брифінгу 2 лютого повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Я можу підтвердити, що Україна отримала запит США на призначення пані Бріджит Брінк послом США в Україні, й МЗС уже запустило відповідну процедуру узгодження її кандидатури», — сказав дипломат.

Пояснив, що у кожній країні є визначена процедура узгодження кандидатури посла, і після цього ухвалюється рішення.

«Ми цю процедуру запустили, і коли всю інформацію буде зібрано, ухвалюватиметься політичне рішення», — зазначив Кулеба.

Нагадаємо, напередодні CNN із посиланням на свої джерела писало, що президент США Джо Байден хоче призначити послом в Україні Бріджит Брінк, яка наразі представляє Вашингтон у Словаччині, але Сполучені Штати чекають офіційного схвалення кандидатури від українського уряду.

Чому це важливо?

США не мають постійного посла в Україні з 2019 року, коли відкликали експосла Марі Йованович. Наразі в американському посольстві в Києві посаду тимчасової повіреної у справах Штатів займає Крістіна Квін.

Бріджит Брінк у 2011-2014 роках обіймала посаду заступниці голови в посольствах США в Узбекистані, а з 2014 до 2015 року — у Грузії. З 2015 по 2018 роки вона обіймала посаду заступниці помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії. Із серпня 2019 року й донині вона є послом США у Словаччині.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі