П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

США, Швеція, Швейцарія, Велика Британія і Канада створили фонд «За сильну Україну»

Важливо

США, Швеція, Швейцарія, Велика Британія і Канада запустили роботу спільного міжнародного фонду «Партнерство за сильну Україну», щоб підтримати нашу державу на тлі російської агресії. Початковий баланс фонду — 35 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 1,3 мільярда гривень).

Про це повідомило «Інтерфакс-Україна».

Віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук зазначила, що стартові 35 мільйонів фунтів витратять на перші проєкти, які будуть спрямовані «на громади, їхню стійкість, людей, які потребують підтримки і держави, і міжнародної спільноти».

Пані посол Великої Британії Мелінда Сіммонс наголосила, її країна зробить у фонд внесок обсягом 11,5 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 443 мільйони гривень) протягом 3 років.

«Партнери разом з урядом України через цей фонд віддані підтримці постраждалих від російської агресії на сході України», — сказала Сіммонс.

Міністр іноземного розвитку та співробітництва Швеції Матильда Ернкранц зазначила, що фонд зробить внесок у посилення України перед обличчям російської агресії.

«Я сподіваюся, що… ми зможемо реагувати швидко, гнучко на потреби, які з’являтимуться в українців у таких важких обставинах, спричинених російською агресією проти України», — сказала Ернкранц.

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін повідомила, що Сполучені Штати планують збільшити свій внесок у фонд з 5 до 10 мільйонів доларів (зі 142,5 до 285 мільйонів гривень).

«Мій уряд непохитно підтримує сильну, успішну Україну, в межах якої існує безпека. Цей проєкт забезпечує важливий шлях до цієї мети», — запевняє Квін.

Пані посол Канади Лариса Галадза зазначила, що Канада надає до фонду від 10 до 15 мільйонів канадських доларів (з 225 до 337,5 мільйона гривень), щоб стримати ескалацію.

«Ми об’єднуємося з національними, регіональними місцевими установами, а також із громадянським суспільством, щоб зосередитися на потребах людей, їхніх громад, вибудувати довіру й соціальну згуртованість», — сказала Галадза.

Посол Швейцарії Клод Вільд заявив, що конфлікт та російська окупація реальні, а гібридна війна проти українців триває.

«Безпека і стабільність України — це наша безпека і стабільність», — підсумував Вільд.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі