П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Український розробник запустив безкоштовний аналог популярної у світі гри

Важливо

Розробник Саша Козлов розробив та опублікував безкоштовний додаток для iOS «Кобза». Це — повний аналог популярної у світі гри у слова Wordle, але українською мовою.

Про це повідомило AIN.UA.

“Саша Козлов працює iOS-розробником уже понад 10 років, та у вільний час іноді займається власними проектами. Йому з дитинства подобалися ігри у слова. Тому він і вирішив створити українську версію — додаток «Кобза»”, – розповіли там.

Wordle — всесвітньо відома гра у слова, яку запустив американський розробник Джош Вордл. Її суть в тому, що гравцеві пропонують відгадати слово з п’яти літер. Щоб зробити це, потрібно підбирати інші п’ятибуквенні слова. Якщо якась із літер запропонованого гравцем слова збігається із літерою у слові, яке «загадала» гра, вона підсвічується жовтим (якщо така літера є, але не на своєму місці) чи зеленим (якщо у невідомому слові така літера стоїть на тому самому місці).

База гри — п’ятибуквенні слова із ВЕСУМ (Великого електронного словника української мови), її Козлов складав разом із ще одним IT-cпеціалістом Мішею Сердюком.

Додаток є безкоштовним, і у його авторів немає планів щодо його монетизації у майбутньому.

Застосунок можна завантажити за посиланням.

Як грати?

В основі своїй «Кобза» — така сама, як і Wordle, але підбирати потрібно не англійські, а українські слова. Гра загадує слово з п’ятьох літер, а гравець, аби відгадати його, має підібрати слова максимально схожі до загаданого.

Якщо у слові гравця є однакові літери із загаданим словом, але на іншому місці, гра підсвітить їх жовтим. Якщо ж літери у слові гравця — однакові, ще й на тому ж місці, що у секретному слові, вони підсвітяться зеленим. До «Кобзи» додали ще режим випадкового слова, й збираються розвивати інші можливості гри.

Наразі гра доступна для власників пристроїв Applе: можна грати на смартфонах та планшетах з iOS (починаючи з версії 14.0), а також на пристроях з macOS (починаючи з версії 11.0).

За словами розробника, версія для Android під питанням. Але гра загалом людям подобається, тож швидше всього її автор підготує і веб-версію «Кобзи».

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі