Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Навколосвітній рекорд: 19-річна дівчина на власному літаку пролетіла 31 країну і 5 континентів

Важливо

19-річна дівчина Зара Резерфорд 20 січня стала наймолодшою жінкою, якій вдалося самостійно здійснити навколосвітню подорож.

Про це повідомили в Sky News та The Guardian.

Подорож Резерфорд розпочалася у серпні та тривала 155 днів. За цей час вона пролетіла 52 тисячі кілометрів через 5 континентів та 31 країну.

Для польоту дівчина використала свій двомісний літак Shark Aero. Це один із найшвидших легких літаків у світі, який може розганятися до 300 кілометрів за годину.

Свою подорож Резерфорд розпочала та закінчила у Бельгії. Вона зупинялася у Великій Британії, Гренландії, Америці, Росії, Південно-Східній Азії, Індії, Близькому Сході та Єгипті. The Guardian пише, що Резерфорд під час подорожі довелося літати в таких умовах, до яких її ніколи не вчили у помірному кліматі Бельгії.

І хоча вночі чи під час хмарної погоди дівчина не літала, їй доводилося пристосовуватися до сильних морозів Гренландії та Росії, туманів Саудівської Аравії, сильних дощів на екваторі та диму лісових пожеж Каліфорнії.

Дівчина каже, що найбільше їй запам’яталися польоти над Сибіром та Саудівською Аравією. «Одним із найбільш дивовижних моментів був політ над Сибіром, тому що він такий далекий, і я не знаю, чи я його коли-небудь побачу знову», — сказала Резерфорд.

Також вона розповіла, що складністю подорожі були мінливі правила країн щодо туристів через коронавірус. Через це їй навіть довелося скасувати зупинку в Китаї, бо там довелося б відбувати карантин. 

А ще дівчині доводилося летіти до Південної Кореї одним із найбільш завантажених авіамаршрутів світу, щоб оминути повітряний простір Китаю та Північної Кореї/

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі