П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Києві запустили мультимедійну виставку про українську мелодію – здогадаєтеся, яку саме?

Важливо

У рамках масштабної кампанії «Щедрик: магія Різдва» Міністерство закордонних справ України підготувало мультимедійну виставку «Щедрик: виставка» про шлях української мелодії від фольклорної пісні до відомого на весь світ різдвяного гімну. 

Про це повідомили у пресслужбі МЗС України.

“Наступного року виставка як частина кампанії «Щедрик: магія Різдва/Shchedryk: celebrating Christmas magic» буде презентована у США”, – заявили там.

Відвідати виставку можна впродовж 12–16 січня в Музеї кіно Довженко-Центру докладніше тут.

Відзначається, що вже сотню років Щедрик виконує важливу дипломатичну місію: в період Різдвяних свят українська мелодія у англомовній версії Carol of the Bells лунає по всьому світу і знайомить іноземців з багатою українською культурою.

Виставка в Музеї кіно Довженко-Центру — це мультимедійна інсталяція від PHOTINUS studio. Через звук, проєкції, анімації та кінетичні об’єкти виставка розказує історію «Щедрика», точки перетину музичної композиції з історією України та світовою культурою.

Відкриття виставки супроводжувалось виступом Камерного хору «Київ». Хор під керівництвом диригента Миколи Гобдича виконав традиційні українські колядки, серед яких чільне місце займає Щедрик.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі