П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ще одна європейська країна спростила в’їзд з України

Важливо

Німеччина з 9 січня виключила Україну з переліку країн зони високого ризику зараження коронавірусом. Тож для людей, які подорожують з України, скасували низку правил.

Про це повідомили в Інституті імені Роберта Коха (RKI).

“Це означає, що для мандрівників будуть застосовуватися загальні правила в’їзду. А саме: всі пасажири від шести років зобов’язані надати негативний тест на коронавірус, сертифікат про повний курс вакцинації чи довідку про нещодавнє одужання. Однак це не зовсім так”, – зазначили в посольстві України в Німеччині.

На сайті Міністерства внутрішніх справ Німеччини опублікували так званий перелік «білих» країн, із яких можливий необмежений в’їзд до Німеччини. України в цьому списку немає.

Тож у відомстві пояснюють, що людям із країн, яких немає у «білому» списку, можна в’їжджати до Німеччини за однією з цих умов:

  • якщо людина є резидентом Німеччини;
  • якщо поїздка має важливе значення (наприклад, дипломатична);
  • якщо ви повністю вакциновані визнаною у ЄС вакциною.

Тобто невакциновані мандрівники з України не можуть потрапити до Німеччини. Крім того, раніше перед прибуттям до Німеччини необхідно було зареєструватися на спеціальному сайті та мати підтвердження реєстрації під час в’їзду. Наразі такої вимоги немає.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі