Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні займатимуться покращенням військово-патріотичного виховання молоді

Важливо

У Кабінеті міністрів вирішили створити робочу групу, яка розроблятиме стратегію військово-патріотичного виховання в Україні. Зокрема, планують працювати над курсами у закладах освіти, які формуватимуть військові навички.

Про це повідомили на сайті Міністерства внутрішніх справ.

“МВС ініціювало створення робочої групи, що займатиметься військово-патріотичним вихованням”, – анонсували там.

Рішення про створення робочої групи ухвалили на зустрічі очільників та представників органів виконавчої влади. На засіданні, зокрема, домовилися про координацію зусиль між органами державної влади щодо військово-патріотичного виховання молоді.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив, що закон «Про основи національного спротиву», який набув чинності з початку року, передбачає створення у закладах освіти курсів, на яких формуватимуть базові військові навички.

Натомість міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет наголосив, що в закладах освіти вже існують ініціативи військово-патріотичного виховання. Проте, за його словами, усі вони потребують систематизації. 

Зазначимо, що в українських школах уже є обов’язковий для вивчення у 10-11 класах предмет «Захист України». Його метою, зокрема, є надати учням знання та навички для оборони країни й навчити їх діяти у надзвичайних ситуаціях.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі