Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

До 2026 року в Україні продовжили пільги на ввезення електрокарів

Важливо

В Україні до першого січня 2026 року продовжили пільги на ввезення електрокарів. Власників авто звільнили від оподаткування на додану вартість (ПДВ) операцій з ввезення транспортних засобів, повідомляє BitukMedia.

Також до першого січня 2026 року звільнили від оподаткування ПДВ операції з ввезення авто, оснащених двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запаленням, які працюють на стиснутому природному газі метані, скрапленому природному газі метані або біогазі.

Крім того, до 31 грудня 2035 року звільнили від оподаткування прибуток підприємств, які провадять діяльність з виробництва електродвигунів, літій-іонних акумуляторів та зарядних пристроїв для електрокарів та авто, які працюють на газу.

У січні-червні 2021 року продаж електромобілів збільшився на 3,5% до 3,6 тисячі одиниць у порівнянні з минулим роком. Проте бензинові авто залишаються популярнішими за електрокари. Наприклад, на платформі OLX минулого року електрокари та гібриди у порівнянні з авто на бензині пропонували у 50 разів менше.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі