Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Світовий банк виділив Україні €300 млн – на що підуть гроші?

Важливо

Світовий банк схвалив другу позику на розробку політики відновлення економіки для України розміром 300 млн євро.

Про це повідомили на сайті Світового банку.

«Ці кошти будуть використані для підтримки критичних для економічного відновлення та зростання країни реформ, а також для пом’якшення наслідків пандемії COVID-19», – йдеться у повідомленні.

Світовий банк підтримує основні реформи:

  • демонополізацію економіки та зміцнення антикорупційних інституцій;
  • розвиток ринку землі та кредитного ринку, включаючи розширення доступу до фінансування для дрібних фермерів;
  • зміцнення системи соціального захисту для людей похилого віку з метою пом’якшення впливу пандемії COVID-19.

«В умовах високого рівня вразливості економіки, в Україні йде повільне та нестійке відновлення після потрясіння в результаті COVID-19. Ми сподіваємося, що ця позика надасть необхідну підтримку тим реформам, які спрямовані на сприяння сильнішому та інклюзивнішому відновленню», – заявив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі.

Банк зазначив, що перший подібний кредит на суму 350 млн доларів було затверджено у червні 2020 року для підтримки запуску земельної реформи, а також для допомоги уряду України у забезпеченні зростання аграрного сектору та інвестицій у сільське господарство. Також необхідно було захистити найуразливіші верстви населення від економічного потрясіння, спричиненого пандемією.

Позика на політику розвитку є частиною посиленої підтримки Світового банку України, спрямованої на подолання наслідків COVID-19 та доповнює схвалення додаткового фінансування у розмірі 150 млн доларів для проекту «Екстренне реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», затвердженого 10 грудня 2021 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі