Вівторок, 19 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На свята Центри вакцинації продовжуватимуть роботу

Важливо

В Україні до кінця 2021 року хочуть зробити загалом 30 млн щеплень проти коронавірусу. Наразі цей показник становить 25,5 мільйона.

Про такі цілі повідомили в Офісі президента.

“Ніхто не зупинятиметься. Ми зараз розробляємо плани разом з Міністерством охорони здоров’я та очільниками областей щодо вакцинації й у святкові дні. Щоб усі центри вакцинації працювали, і люди мали змогу прийти і щепитися”, — каже заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Так, влада наразі готує план роботи центрів вакцинації проти COVID-19 у період новорічно-різдвяних свят.

Він також додав, що вже через кілька місяців в Україні почнуть колоти бустерну дозу вакцини.

Нові карантинні обмеження, які почали діяти 6 грудня, спрямовані на захист населення від інфікування коронавірусом, каже Тимошенко.

Зазначимо, від початку масової вакцинації в нас зробили 25,5 мільйона щеплень. Першу дозу отримали 13,7 мільйона людей, а повністю вакцинувалися — 11,8 мільйона.

На початку ж кампанії з вакцинації влада ставила за ціль вакцинувати до кінця року 70% дорослого населення. Очевидно, що цього досягти не вдасться.

Водночас наприкінці листопада в оновленому Меморандумі про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом (МВФ) Україна поставила за мету довести рівень вакцинації проти COVID-19 щонайменше до 17 млн людей до кінця 2021 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі