П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прем’єра: у прокат виходить українська новорічна інклюзивна комедія «Мій дідусь – Дід Мороз»

Важливо

У прокат виходить перший український новорічний фільм, що забезпечений інклюзивністю – можливістю перегляду в кінотеатрах для людей з порушеннями зору та слуху.

Про це повідомило Нове українське кіно.

Творці фільму наголошують на важливості інклюзивності в кіно. Вони намагалися донести до глядача, що попри сучасні умови і технічний прогрес, люди не повинні забувати про головні цінності: родину, дружбу, любов і доброту один до одного. Про те, як важливо дати дітям щасливе дитинство і зберегти в них віру в дива.

Комедія «Мій дідусь – Дід Мороз» – це добрий, веселий, сімейний фільм, який занурить глядача в новорічну атмосферу і поверне віру у дива. Слоган фільму: «Коли новий рік не клеїться, його потрібно терміново рятувати!».

Сюжет

Напередодні Нового Року дев’ятирічний Максим мріє лише про те, щоб знайти свого дідуся, ще й коли він сам Дід Мороз. Тому і відправляється прямісінько у столицю на його пошуки. Дорогою він знаходить багато друзів, яким допомагає своєю дитячою безпосередністю, простими та водночас влучними порадами, але знаходяться i вороги, які намагаються зіпсувати йому Новий Рік. Максим не здається, навіть після не справжніх Дідів Морозів, так само як і його мама, яка одразу ж кинулась на його пошуки.

Виробник фільму: компанія SHL Production та Bad Karma Production. Режисер: Сергій Шляхтюк. Продюсер: Ева Воєрманн, Олександр Бухтіяр. Оператор: Сергій Суботін. Автор сценарію: Єва Воерманн, Сергій Шляхтюк.

У ролях: Наталя Бадер, Лев Пічахчи, Діана Глостер, Микита Вакулюк, Дядя Жора, Дар’я Дубровська, Іра Кудашева, Лючія Кургінян, Руслан Сеферов, мопс Картман та інші.

Як зазначається, спільно з юридичною компанією EVERLEGAL та міжнародним технологічним холдингом TECHIIA творці адаптували фільм під застосунки Earcatch та Subcatch, які дозволяють «побачити» та «почути» фільм людям з обмеженими можливостями у кінотеатрах чи вдома.

Ініціювали інклюзивну версію кіно команди проєкту «Доступне кіно» та ГО «Боротьба за права» (Fight for Right), які працюють над тим, щоб забезпечити доступність відеоконтенту для незрячих і нечуючих людей.

У світі інклюзивний контент став одним із пріоритетних напрямків у кіноіндустрії. Натомість в українських кінотеатрах лише 10 фільмів виходило у доступних форматах та один серіал на телебаченні. І це не був масовий прокат.

Кінотеатральна прем’єра фільму «Мій дідусь – Дід Мороз» відбудеться 2 грудня 2021 року. Допрем’єрний показ – 30 листопада. Після прокату фільм буде доступний на телеканалах та онлайн платформах/

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі