П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Штучний інтелект допоміг NASA відкрити 301 екзопланету

Важливо

Штучний інтелект допоміг Національному аерокосмічному агентству США (NASA) відкрити 301 нову екзопланету — це планети, що не належать Сонячній системі й обертаються довкола зорі.

Про це повідомила пресслужба агенції.

До жовтня 2018 року телескоп NASA Kepler шукав кандидатів в екзопланети. Він збирав дані про тисячі космічних об’єктів, які могли б бути планетами. Аналізувати такий масив інформації було важко.

Тож до аналізу даних залучили ExoMiner — глибоку нейронну мережу. Вона використовує суперкомп’ютер NASA Pleiades і може відрізнити екзопланети від інших космічних об’єктів. Мережа опирається на попередні відкриті планети.

ExoMiner проаналізувала дані з телескопа та підтвердила, що 301 космічний об’єкт — це екзопланети. Раніше вчені могли стверджувати тільки те, що ці об’єкти — кандидати в екзопланети.

Загалом за допомогою місії Kepler науковці відкрили 4 569 екзопланет. Зазначається, що жодна з нещодавно відкритих планет не схожа на Землю.

Крім того, у жовтні цього року в NASA створили нову машину — NEID, що буде шукати планети, виявляючи тонкі коливання їхніх «батьківських» зірок. Для підготовки вона спершу вивчає Сонце

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі