Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Instagram почав просити користувачів крутити головою, щоб підтвердити акаунт

Важливо

Instagram почав просити деяких користувачів пройти верифікацію обличчя за допомогою відеоселфі. Щоб отримати доступ до акаунту, потрібно повертати свою голову в різні боки.

Про це повідомила компанія у Твіттер.

“Якщо обліковий запис лайкає багато публікацій або підписується на безліч акаунтів за лічені секунди, відеоселфі допомагають нам визначити, реальна людина за обліковим записом чи ні”, — пояснили в компанії. Там додали, що відео буде видалене через 30 днів.

В Instagram запевнили, що використовують цю функцію не для розпізнавання обличчя, а для підтвердження того, що сторінкою керує не бот.

Компанія вже давно бореться з ботами, які можуть поширювати спам, ображати людей або працювати для накрутки лайків та підписників.

Нещодавно компанія Meta, якій належить Instagram, оголосила про закриття однієї з функцій розпізнавання обличчя. Однак після цього компанія повторила, що закрила лише конкретну функцію Facebook, а не використання розпізнавання обличчя загалом.

Проте обіцянка Meta не зберігати й не публікувати дані все одно не заспокоює деяких користувачів, які вже не довіряють Facebook. А все через помилку, яка раніше дозволяла зловмисникам отримувати доступ до інформації про день народження користувачів Instagram лише за допомогою повідомлень

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі