Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні відкрили перший кабінет анонімної вакцинації

Важливо

В Ужгороді запрацював перший кабінет анонімної вакцинації проти коронавірусу. Там можуть зробити щеплення люди, які купили фальшиві COVID-документи про вакцинацію.

Про це повідомили видання «Суспільне» та «Zахід» із посиланням на лікаря-інфекціоніста Віктора Петрова.

“Ми хочемо дати шанс цим людям врятувати своє життя та здоров’я, а також життя та здоров’я своїх близьких, і захистити себе. Навіть якщо раніше вони наробили помилок”, ㅡ заявив Віктор Петров.

Кабінет анонімної вакцинації працюватиме в Ужгороді цілодобово на вулиці Східній, 4/1 (медичний центр Prevention Hospital). Зробити щеплення там зможе будь-хто із мешканців Закарпаття.

Вакцинуватися можна буде з будь-якої причини, якщо людина не хоче розголошувати інформацію про зроблене щеплення: з релігійних чи сімейних причин, через придбання фальшивих документів про щеплення тощо.

Для того, щоб вакцинуватися анонімно, не потрібно буде вказувати свої особисті дані. Медики все ж вестимуть облік зроблених щеплень і проситимуть пацієнтів підписати згоду про вакцинацію перед процедурою, але все це відбуватиметься анонімно.

Наприклад, можна буде придумати псевдонім. Потім його можна використати для отримання другої дози. У медичному центрі для цього будуть доступні всі вакцини, які зараз використовують в Україні.

Лікар запевнив, що в медичному центрі працівники не ставитимуть зайвих запитань, не засуджуватимуть і не присоромлюватимуть людей.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі