Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

З 11 в Україні ввійде в обіг нова унікальна пам’ятна монета

Важливо

Національний банк України продовжує серію «Збройні Сили України» та з 11 листопада вводить в обіг пам’ятну монету спеціального випуску «Десантно-штурмові війська Збройних Сил України».

Про це повідомили у пресслужбі Національного банку України.

“Пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів”, – зауважили там.

Монета присвячена окремому роду військ, що належить до сил негайного реагування Збройних Сил України і характеризується високою маневреністю та автономністю дій, призначеному для швидкого розгортання з метою ведення наступальних, штурмових дій, прикриття окремих напрямків, а також охоплення противника повітрям, ведення бойових дій у його тилу.

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі сплаву на основі цинку з покривом нікелем.

На реверсі на дзеркальному тлі зображено символічний образ воїна-десантника в лицарських обладунках, за спиною якого напіврозкриті крила – символ покровителя війська – Архангела Михаїла.

На аверсі монети розміщено малий Державний Герб України та нарукавний знак десантно-штурмових військ ЗСУ. У центрі на дзеркальному тлі – емблема десантно-штурмових військ ЗСУ.

Нацбанк, BitukMedia
coins.bank.gov.ua

Художник – Андрій Єрмоленко. Скульптори: Володимир Атаманчук, Анатолій Демяненко.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі