П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Україна для захисників: Верховна Рада спростила закон набуття громадянства

Важливо

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який дозволяє спростити процедуру набуття українського громадянства для тих, хто проходить військову службу за контрактом у ЗСУ або воював на боці України на Донбасі.

За відповідний законопроєкт №5630 проголосували 302 народні депутати.

У пояснювальній записці до нього вказується, що спрощення набуття громадянства України стосується іноземців та людей без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності й недоторканності України, мають визначні заслуги перед Україною або прийняття яких становить державний інтерес для України.

Також законопроєкт дозволить спростити процес для громадян Російської Федерації, які зазнали переслідувань через політичні переконання.

Так, депутати пропонують замість зобов’язання припинити іноземне громадянство (для набуття українського) подавати декларацію чи заяву про відмову від громадянства.

Для росіян, які зазнали переслідувань з боку влади РФ та хочуть отримати українське громадянство, пропонується, окрім декларації, також подавати документи, які підтверджують факт переслідування.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі