Субота, 20 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Київ у “червоній” зоні: які діють обмеження

Важливо

Сьогодні, із 1 листопада, Київ потрапив у «червону» зону карантину, що передбачає найжорсткіші обмеження, але з певними дозволами для вакцинованих.

Про це повідомляє BitukMedia.

Згідно з правилами КМДА, наразі у столиці діють такі обмеження:

У заклади харчування, спортзали, фітнес-центри, готелі, торгові центри, заклади соцзахисту можна потрапити лише із «зеленим» сертифікатом про вакцинацію або ПЛР-тестом.

Громадський транспорт продовжить працювати. Але користуватися ним можна лише з негативним ПЛР-тестом або «жовтим» чи «зеленим» сертифікатом про вакцинацію. Ці документи перевірятимуть групи правоохоронців, але не на вході, а вибірково.

Масові заходи також зможуть відвідувати лише вакциновані або ті, хто мають негативний ПЛР-тест. Неповнолітні можуть відвідувати торгові центри лише разом із дорослими, які повністю вакциновані або мають негативний тест.

Учні 1-11 класів столичних шкіл переходять на дистанційне навчання до покращення ситуації з коронавірусом. Дитячі садочки будуть працювати, якщо всі працівники повністю вакциновані проти COVID-19.

Напередодні ж, 31 жовтня, у Києві виявили 495 випадків COVID-19. Від ускладнень померли 39 людей, а 246 — одужали. За даними МОЗ, у столиці завантаженість ліжок із киснем становить 71,8%. А рівень госпіталізації 95,5 на 100 тисяч населення.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі